Trouw

11-05-2018

Maar weer eens artikel in het Nederlands. Voornaamste reden is de Nederlandse documentaire "Bitcoin naar de maan en terug" en het feit dat dit verhaal een reactie is op het bijbehorende krantenartikel in Trouw: https://www.trouw.nl/cultuur/powneds-bitcoinfeestje-kijkt-het-commissariaat-voor-de-media-even-mee-~acc569e8/


Wat een azijnpissers zijn het toch, die traditionele kranten. De dreigende kop is natuurlijk lachwekkend, verwacht vooral dat een of andere toezichthoudende commissie dit probleem voor je op kan lossen, lekker struisvogeltechniek zo diep mogelijk die kop in het zand steken.

Dat traditionele media dagelijks een wereldbeeld propageren wat eigenlijk 1 grote reclamestunt voor multinationals is, ach dat hebben wij toch al decennia lang niet meer in de gaten, dus wie maakt zich daar nu druk om?

Nu goed, ik zal proberen om het objectief te houden, daarom maar eens wat bezwaren uit het artikel benoemen.


1. Stroomverbruik. Een hardnekkige als je het mij vraagt. Ja inderdaad, bitcoin verbruikt een hoop stroom. De voornaamste reden hiervoor, is omdat het geld oplevert. Momenteel kost het zo'n 4000 tot 5000 dollar om een bitcoin te produceren, afhankelijk van waar in de wereld je de stroomrekening moet afrekenen en wat betaal je momenteel voor zo'n muntje? Nou momenteel meer dan 8000  schuldeenheden van de grootste oorlogveroorzaker van de wereld, lucratieve business dus en dus ook prima te verklaren waarom mensen bereid zijn hun computer aan te zetten. Maar is de energie daarmee ook verspilt? In mijn ogen dus niet, bitcoin dient een doel en dat mag best wat energie kosten. Het is ook niet zo dat ons huidige geldsysteem geen energie kost. De gemiddelde flappentap verbruikt al snel zo'n 5KW per uur en ik durf te beweren dat er heel wat meer van die ouderwetse bankapparaten in de wereld energie slurpen dan dat er bitcoinminers zijn. Dan zijn er nog de geldtransporten, u weet wel, die enorm verzwaarde dieselauto's die dag in dag uit met geldkoffertjes langs de winkels gaan om u dat dubbeltje terug te kunnen geven. Niemand die precies weet hoeveel liter diesel er per dag precies wordt verbrand om u die dienst te kunnen verlenen, maar dat verwaarlozen we bij Trouw gewoon, want dat is nu eenmaal hoe de wereld in elkaar steekt. Als we het nu over energie verspilling hebben, dan benoem ik graag de stadion verlichting tijdens voetbalwedstrijden. Als we nu allemaal zo graag voetbal kijken, doe dat dan gewoon overdag, ownee, wacht, dan zitten we allemaal in een kantoor met airconditioning om onze aflossingsvrije hypotheek te betalen, waarmee ik wil doorstoten naar puntje 2.

2. Tulpenmanie. Misschien wel de meest hardnekkige nonsense die steeds maar weer wordt aangehaald door de propagandemachines van roverheden. Bitcoin zou een piramidespel zijn. Nu goed, opmerkingen als deze tonen aan dat een discussie eigenlijk overbodig is geworden, omdat de andere partij zich met deze onwetendheid eigenlijk zelf buitenspel zet, maar laten we het toch even behandelen. Een piramidespel is een financieel product wat verboden is bij wet. Als Bitcoin dat zou zijn waren er in de wereld al heel wat meer dienders bezig geweest om dat aan te pakken, maar wat is het nu precies? Een piramidespel kent een aantal kenmerken zoals: er is een centrale partij waarbij deelnemers moeten inleggen. Deze partij belooft een rendement na een vaste looptijd. In mijn wereld is er geen centrale partij van bitcoin, er is misschien slechts 1 bitcoin protocol, maar daarop kan iedereen zich aansluiten en dan is hij onderdeel van die partij. Ook is er nog nooit een belofte gedaan op rendement en kent het aanhouden van bitcoin geen looptijd. Dit in tegenstelling tot de rentedragende schuld waarin u verplicht bent uw belasting af te dragen. Niemand behalve de ECB mag euro's maken, doet iemand dat wel, dan is de straf niet gering. Dezelfde ECB belooft een rendement op het geld wat ze maken, dit is de rentecomponent op deze schuld. Tot slot kennen alle nieuwe schuldcontracten van de ECB een vaste looptijd. Weet u nog dat Griekenland het zo moeilijk had en dat er steeds weer een belangrijke datum naar voren kwam waarvoor iets geregeld moest worden? Dat waren de dagen waarop die looptijd afliep. Op dat moment moest die rendementsverwachting worden ingevuld. Het echte piramidespel is volgens mij dan ook de euro, waarbij de energie van baby's wordt gebruikt om de oudedagvoorziening van de ouderen in te vullen. Op naar punt 3!

3. Witwassen en financiering van terrorisme. Ik kocht mijn eerste bitcoins, omdat Wikileaks zijn bankrekeningen waren opgeheven. Van de een op de andere dag werd besloten dat deze klokkenluiders gelijk stonden aan een terroristische organisatie. Nu mag iedereen daarover natuurlijk zijn eigen mening hebben en daarom wil ik graag belichten hoe crimineel de overheid zelf eigenlijk is. Op de dag dat wij geboren worden, is de vader verplicht aangifte te doen van deze gebeurtenis. Dit wordt afgedwongen met geweld, mocht u daarover nog twijfelen, immers, de staat heeft het monopolie op geweld en wanneer u zich niet aan de regeltjes houdt zal die dat recht daarop ook uitoefenen. Op het moment dat de geboorteakte wordt opgemaakt is de baby ineens gebonden aan allerlei wetten en regels. Niet uit vrije wil, maar omdat de familie wordt bedreigd met geweld. Een van die wetten en regels, is dat er belasting betaald moet worden. Niemand die daar ooit akkoord voor heeft gegeven, dat wordt je gewoon opgedrongen. In mijn ogen spreken we hier van slavenhandel en dus is in mijn boekje de grootste terroristische organisatie de overheid zelf. Niet 1 overheid, maar alle overheden in de wereld die hun burgers dagelijks bedreigen met geweld of opsluiting. De vraag is dus eigenlijk, wat is precies terrorisme? Wordt dat vastgestel door een commissie, of kunnen wij als mensen zelf vaststellen welke daden moreel verwerpelijk zijn? 

Eigenlijk is het niet eerlijk. Ik, Yoshi Livo, die moet opboksen tegen de gekleurde berichten van Trouw en nog zo'n paar duizend eenheidsworst journailles. Het enige wat ik kan aandragen om mezelf te verdedigen is de Bitcoinprijs die mijn woorden onderstreept. Gelukkig bestaat die Bitcoin dus, want zonder dat muntje was het nooit mogelijk geweest om de staatsterreur en het ministerie van waarheid in twijfel te trekken. Het zal nog best een tijdje duren voor mijn mening wat meer gangbaar gaat worden. Dat komt voornamelijk, omdat de 40+ers van deze wereld volledig gebrainwashed zijn door nieuwsbronnen die hun dagelijks vertellen wat goed en fout is. Als je dat maar vaak genoeg herhaald gaan die mensen dat vanzelf geloven en er naar handelen. Gelukkig bestaat tegenwoordig het internet en kunnen wij zelf steeds beter de leugens die ons dagelijks worden voorgeschoteld ontrafelen.

Laat me mijn voorspelling nogmaals op papier zetten. De verhoudingen in de wereld zijn enorm oneerlijk verdeeld. Dat komt, omdat die pasgeboren baby's worden gewaardeerd op de belastingafdracht van de ouders. Mondiaal is een Nederlandse baby dus altijd meer waard dan bijvoorbeeld een baby uit Indonesië. Dat komt dan weer, omdat wij alle rijkdommen van Indonesië een tijdje terug hebben afgestolen. Daar kunnen we de mensen van nu moeilijk de schuld van geven en dat doe ik dan ook niet, maar dit voordeel zal niet altijd zo blijven, denk ik ten minste. Eigenlijk is bitcoin een manier van herwaarderen van de bevolking van landen. Omdat we in Nederland zo rijk zijn door slavenhandel en oliewinning hebben we nu eenmaal meer te verliezen dan andere landen. Ik denk dan ook dat er, precies zoals in Trouw gezegd wordt, mensen hun geld kwijt gaan raken door de bitcoin. Echter zijn dit niet de mensen die Bitcoins (of e-Gulden EFL) bezitten, maar de mensen die dat niet doen. Dat zijn voornamelijk mensen die verplicht worden te sparen in euro's en zo'n 20% van hun loon afstaan aan pensioenfondsen (of dat vrijwillig doen). De koopkracht van die euro's zal verdampen tegenover de bitcoin waarde, zoals het eigenlijk al 99,9% van zijn waarde heeft zien verliezen vanaf het moment dat ik met Bitcoin aan de gang ben gegaan. Als je dus al je pensioen uitbetaald krijgt (wat eigenlijk sinds het verhogen van de pensioenleeftijd al niet meer het geval is) is het nog maar zeer de vraag of je daar nog iets mee kan kopen.

Ook die pensioenfondsen zijn in mijn ogen niet zo koosjer, maar dat is weer een heel ander verhaal. Het enige wat ik daarover nu kwijt wil is dat de meest eenvoudige winst te behalen is met het afschieten van een kogel en dat er daarom steeds weer een vijand gezocht moet worden om die rendementsbehoefte in te vullen.

Wederom maar weer bedankt voor de aandacht en laat ik nog maar eens zeggen dat de prijs van 1000 e-Gulden 4 jaar geleden ongeveer 1 euro was. Vandaag de dag ligt dat zo tussen de 150 en 200 euro. Per stuk kosten die muntjes dus minder dan 1 euro en in een land met een BBP van enkele honderden miljarden euro's per jaar en pensioenfondsen van een veelvoud hiervan is het daarmee voor alle mensen die de bitcoinboot hebben gemist een van de beste investeringen die ze nu kunnen doen. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, zoals Trouw zelf al zegt, maar in de wereld van Yoshi Livo moet daar nog iets aan worden toegevoegd, namelijk: "Garanties uit het verleden bieden geen resultaten voor de toekomst", of zoals Hans Kazan het zou verwoorden: "Dat geeft weer genoeg stof tot nadenken." 


Prettige e-Guldendag!